Uit welke soorten e-sigaretten kun je kiezen?

Uit welke soorten e-sigaretten kun je kiezen?
Wist je dat de elektrische sigaret best wel nieuw is en dat het product ondertussen een hele evolutie heeft doorgemaakt? In het begin zag de e-sigaret er nog anders uit en waren de mogelijkheden die je ermee hebt niet heel uitgebreid. Tegenwoordig kunnen we meer met technologie, vandaar dat de e-sigaret van de eerste generatie er totaal anders uitziet en ook ander werkt dan een e-sigaret van de vierde generatie. In deze blog lees je welke ontwikkelingen de elektronische sigaret in de loop der jaren heeft doorgemaakt. Zodat je kunt lezen waar de e-sigaret vandaan komt en wat.

Wat is de eerste generatie e-sigaret?
De allereerste e-sigaretten zagen er precies uit zoals de echte sigaret. Je had daar de klassieke uitstraling van de witte koker en het oranje mondstuk. De eerste generatie e-sigaret bestond ook maar uit twee losse delen. Je had de batterij, die vaak niet eens oplaadbaar was maar zelf vervangen diende te worden als deze leeg was. De andere variant was de e-sigaret met een herlaadbare batterij, maar dan had je wel meteen de luxere uitvoering te pakken. Het andere onderdeel van de eerste e-sigaret was de cartomizer. De cartomizer was het gedeelte van de elektrische sigaret die de nicotinevloeistof verdampt.

Het mooie aan de eerste generatie e-sigaret is dat er aan het uiteinde een ledlampje te zien was, waardoor het net leek of het een echte sigaret was. Dit lampje werd beter zichtbaar als iemand een trek van de sigaret nam.

Hoe ziet de tweede generatie e-sigaret eruit?
De tweede generatie e-sigaret kreeg direct een heel ander uiterlijk en werd ook groter dan een normale sigaret. Deze generatie kreeg een model met een sterkere en herlaadbare batterij. Daarnaast werd er een handiger tanksysteem in de e-sigaret aangebracht. De cartomizers en clearomizers waren een feit. De cartomizer had een tank met vloeistof die voor kort gebruik geschikt was. Als de cartomizer leeg is, dient de hele cartomizer vervangen te worden door een volle variant.

De opvolger van deze tank was de clearomizer, welke je keer op keer kunt hervullen met je favoriete vloeistof. Je hoeft dan niet telkens een nieuwe tank te kopen. Hierdoor ontstond er meer gebruiksgemak van de e-sigaret en waren de kosten die je er telkens aan kwijt was lager dan in het begin. Het was nog wel zo dat je telkens een knopje in moet drukken als je een trekje van deze e-sigaret nam. Anders zou er geen vloeistof uitkomen en zou er niets verdampen.

En hoe zit het met de derde en vierde generatie?
De derde én vierde generatie van de e-sigaret beschikken over meer technische mogelijkheden dan alle voorgangers. Je kunt als e-sigaret gebruiker namelijk zelf de voltage instellen en hoeveel vloeistof je per keer wil verdampen als je een trek neemt. Ook zijn de derde en vierde generatie e-sigaretten in alle maten, vormen en kleuren verkrijgbaar, dus het assortiment is uitgebreid. Je kunt je eigen e-sigaret vanaf nu geheel samenstellen zoals jij dat graag wil. Dit varieert van de luchtstroomsnelheid tot de tijd dat je e-liquids meegaan. Op deze manier rook je iets wat bij je past.