Symagic: zelfroosteren

Zelfroosteren met Symagic

Hoewel de potentie van zelfroosteren erg groot is wordt het nog niet zo heel lang toegepast in organisaties. Er is voort gekomen dat bij bedrijven die gebruik maken van zelfroosteren de productiviteit erg is gestegen. Zo waren medewerkers meer tevreden en was ziekteverzuim gedaald. Zelfroosteren is niet wat specifiek voor een bepaalde branche wordt toegepast. Zo is er sprake van zelfroosteren in de zorg, maar ook in bijvoorbeeld callcenters en field serviceorganisaties.

Over zelfroosteren?

Met zelfroosteren wordt er verwacht van de medewerkers in meer of minder mate dat zij zelf het rooster gezamenlijk en in onderling overleg het rooster vaststellen. Zelfroosteren moet gefaciliteerd worden met een planningssoftware dat over speciale functies beschikt. Denk hierbij aan een eigen agenda. Ook moet het inzicht geven in de agenda van een collega, mogelijkheden bieden voor ruilen en het waarnemen van diensten. De planner is in praktijk vaak op de achtergrond het proces in hoofdlijnen aan het coördineren.

De zelfrooster software beschikt over de volgende functies:

- Agenda app: agenda voor zowel desktop, tablet en telefoon

- Diensten ruilen: eenvoudig en effectief ruilproces

- Beschikbaarheid opgeven: werknemers hebben meer invloed op werktijden

Voordelen van zelfroosteren

Met zelfroosteren bied je zowel medewerkers als de organisatie meer flexibiliteit en wordt er rekening gehouden met elkaars wensen. Hierdoor worden medewerkers ingepland op tijdstippen die beter voor hen uitkomen. Ook biedt dit voor de organisatie ruimte om de capaciteit slimmer en efficiënter te plannen. Daarnaast is het tijdrovend werk om de planning up to date te houden. Door de inzet van het zelfrooster systeem van Symagic bespaart het de planner enorm veel tijd.

Ontdek wat zelfroosteren precies inhoudt en de verschillende functies waarover de online zelfroostersoftware van Symagic beschikt. Door de inzet van het zelfroostersysteem van Symagic bespaar je veel tijd en heb je meer controle over de planning.